Koenigsegg Agera RS-tillverkningen avslutad

Efter tre år och 25 tillverkade exemplar meddelar Koenigsegg att modellen Agera RS har nått vägs ände. Bilen visades upp i skuggan av Regera på bilsalongen i Genève 2015 men med tiden tog den allt mer plats och avslutade sitt liv genom att bli världsrekordhållare. Agera RS slog till med inte mindre än fem världsrekord när den blev världens snabbaste gatlegala bil med 447 km/h i snitthastighet.

Agera RS, som enkelt beskrivet är en förädlad Agera med detaljer hämtade från världens första megabil One:1, byggdes klart i sitt sista exemplar för bara några dagar sedan. Bilen var en ersättningsbil till den Agera RS ”Gryphon” som kraschade på Nevs testbana i Trollhättan för snart ett år sedan.

Koenigsegg Agera RS och Christian von Koenigsegg

Så här ser världens snabbaste gatlegala bil ut: Koenigsegg Agera RS med Christian von Koenigsegg ståendes bakom.

Agera-serien är dock inte färdigbyggd. Återstår gör två exemplar, så…