Lyxlimpa från Mercedes EQ kommer tidigast år 2020

Senaste i helgen skrev vi om Mercedes planer på en EQ-sedanmodell med premiär år 2022. Bilen ska få ett helt eget utseende och inte byggas på någon redan befintlig Mercedesmodell vilket det tidigare ryktats om. Sedanmodellen kommer att hamna i samma storleksklass som C-klass men byggas på Mercedes MEA-plattform.

Angående den nya lyxmodellen verkar man resonera likadant. I en intervju med brittiska Autocar säger Michael Kelz, ansvarig för märkets större modeller, att den kommande modellen inte kommer att bli en S-klass konverterad till eldrift.

– Vi kommer att ha ett elektriskt fordon i samma storlek som S-klass, ingen tvekan, men det kommer inte att vara en S-klass, säger Kelz till tidningen och beskriver den kommande lyxlimpan som lyxig, elektrisk och top of the line. Han utlovar dessutom kortare överhäng både fram och bak samt längre hjulbas tack vare batteriernas placering under…