Hem Teknikens Värld Sebastian Vettel längst fram i Bahrain

Sebastian Vettel längst fram i Bahrain

Sebastian Vettel kvalkung i öknen…

Sebastian Vettel kvalsnabbast i Bahrain

Sebastian Vettel tog ikväll pole position inför Bahrains GP, den första för Ferrari på den här banan sedan 2007 och det var Vettels 51:a i karriären. Med Kimi Räikkönen tvåa var detta första gången Ferrari tog hand om hela första startled i Bahrain sedan 2006.

Siffror i all ära, när man nu försöker sammanfatta kvalet kan man inte låta bli att imponeras av Vettels förmåga att plocka fram sitt allra bästa när det som bäst behövdes. Kimi Räikkönen har varit snabbare än Sebastian i stort sett hela helgen men fick idag ge sig med 14 hundradelar, syntes dock tydligt efter kvalet att han var duktigt irriterad över störande trafik på sitt sista försök i form av de två Renaultbilarna på väg tillbaka till depån efter sina avslutande försök. Olyckligt såklart men…