Fiat Fullback Double Cab 2,4 180 4×4 AT5 mot Isuzu D-max

Marcus Engström

Ni minns väl vårt stora pickup-test i Teknikens Värld nummer 24/2016? Inte? Då inleder jag den här duellen med att meddela att Mitsubishi L200 vann testet över sex andra pickisar, varav en var Isuzu D-Max. Jaha, tänker du nu. Vad har det att göra med den här duellen? Jo. Fiat Fullback är en Mitsubishi L200 i italienska kläder.

Men medan påklädningen av den pågick så passade Isuzu D-Max på att uppdatera sig på flera fronter, framför allt under karossen där det nu sitter en 1,9-liters fyra med variabel turbogemetri på 164 hästkrafter och 360 newtonmeter i stället för den gamla 2,5-litersmotorn på 163 hk och 400 Nm.

Årsmodell 2017 av D-Max kan alltså kanske vända upp och ner på lastpallen från höstens stortest där den ärligt talat åkte på storstryk.

Plötsligt händer det! Båda cheferna är inblandade i samma jobb. Notera den vackra omgivningen på Alnö.

Plötsligt händer det! Båda cheferna är inblandade i samma jobb. Notera den…