LÄCKT: Nya BMW M2 Competition – med 410 hästar

Det är egentligen två veckor för tidigt. BMW M2 med Competition-paketet skulle inte ha haft premiär förrän den 25 april på Beijing Motor Show. Men BMW Slovenien har lyckats med bedriften att läcka ut både officiella bilder och viss teknisk information…

Ryktena visar sig stämma, M2 Competition får den raka biturbo-sexan på tre liter från sitt storasyskon M4. Men inte med samma specifikation. Den nya specen innebär 410 hästkrafter (302 kW) och 550 Nm. För jämförelsen skull så levererar samma motor i M4 431 hästkrafter, och N55-motorn i ”vanliga” M2 370 hästkrafter.

bmw-m2-läcka-2Sprinten från 0-100 km/h uppges vara 4,2 sekunder med dubbelkopplingslådan DCT, vilket gör den en tiondels sekund snabbare än vanliga M2 och en tiondels sekund långsammare än M4. Bland de läckta uppgifterna finns, tyvärr, ingen information om någon manuell växellåda.

bmw-m2-läcka-7

Designmässigt har det hänt litegrann,…