Felix Rosenqvist bröt – igen

Mattias Persson/Motorsport Publication

Felix Rosenqvists andra säsong i Formel E fortsätter att gå i dur och moll och helgens lopp i Rom symboliserar detta. Under såväl träning som kval var han snabbast men i själva loppet tvingades han att bryta på varv 22 av 33 då hjulupphängningen brast i kurva tolv. Eländet kan du se 2,20 in i klippet nedan.

Vann gjorde Sam Bird (DS) följd av den regerande världsmästaren Lucas di Grassi (Audi) och Andre Lotterer (Techeetah). Felix ligger nu trea i sammandraget, 37 poäng bakom ledande Jean-Eric Vergne (Techeetah) med fem deltävlingar kvar att köra.

– Otroligt tungt och ett väldigt tråkigt slut på en i övrigt fantastiskt bra dag. Vi var snabbast på fria träningen, snabbast i kvalet med god marginal, och ledde varje varv av racet fram till dess, säger Felix Rosenqvist.

Moll: Det är andra gången på tre lopp som