Ingen har omkommit i en Volvo XC90 i Storbritannien på 16 år

Att Volvo XC90 är en säker bil är vi alla väl medvetna om. När andra generationen lanserades under 2015 imponerade den stor i krocktest, bland annat hos Euro NCAP och i amerikanska IIHS samt NHTSA. Men redan första generationen, som lanserades 2002, visade sig vara något utöver det vanliga. När modellen var 13 år gammal fortsatte den att imponera i det tuffaste av krocktest, det iscensatt av IIHS. XC90, oavsett generation, har alltså under många år kunnat stoltsera som en väldigt säker bil.

Nu sätts det ännu en fjäder i XC90:s redan rikligt fjäderbeprydda hatt. Denna gång är det i Storbritannien den prisas då undersökningsföretaget Thatcham Research – som genomför många olika sorters test, bland annat krocktest – lyfter modellen till skyarna.
Thatcham Research har nämligen utsett Volvo XC90 till säkraste bilen som rullar på brittiska vägar. Ingen har omkommit i en XC90 i…