Hem Teknikens Värld Janne Blomqvist djupdyker i Kinas Grand Prix

Janne Blomqvist djupdyker i Kinas Grand Prix

Daniel Ricciardo – Magisk i Shanghai!

Daniel Ricciardo på väg mot seger i Shanghai

Sitter på flyget hem från Shanghai och reflekterar lite över Kinas GP, förhoppningsvis ska internetanslutning vara tillräckligt bra för att detta inlägg ska kunna publiceras innan landning i Köpenhamn.

Daniel Ricciardos seger känns nästan regisserad för att få till bästa tänkbara spänning i mästerskapet. Red Bull, som haft en väldigt tuff start på säsongen och även inledningsvis i Kina, lyckades studsa tillbaka med besked genom både smart strategi, lite tur med timingen och åtminstone en förare som har koll på vad han gör på banan.

Daniel Ricciardo har aldrig vunnit ett lopp när han startat 3:a eller bättre, samtliga sex vinster i karriären har kommit från startposition fyra eller sämre med segern i Baku förra året från ruta 10 som utropstecknet. I…