Volvo-anställda byter arbetsuppgifter med varandra

Volvo Cars har släppt en ”teveserie” med titeln ”Job Swap” på YouTube. Fyra avsnitt har man (hittills) publicerat där vi får följa fyra olika Volvo-anställda som testar på en helt andra arbetsuppgifter inom företaget än de som de normalt har.

Det hela ska ses som ett sorts experiment där de anställda får en inblick i vad deras arbetskollegor på andra ställen inom Volvo gör om dagarna, samtidigt som det förmodligen också är roligt för de inblandade. Roligt är det även för oss som sitter på andra sidan datorn/mobilen och tittar.

Först ut att prova på en annan arbetsuppgift är Britta Gabriel som arbetar som montör på Special Vehicles-avdelningen i Torslanda. För en dag får hon vara en så kallad surface designer, det vill säga en 3D-designer, och skapar sin egen fälg till Volvo XC40.

I andra avsnittet får vi se surface designer Anders Magnusson ta sig an Britta…