DS nya stil – men först 2035!

Till den annalkande bilsalongen i Peking ska DS presentera ett koncept vid namn E-Tense, men redan nu visar man ett kort klipp på bilen.

Tycker du namnet E-Tense verkar bekant? Japp, samma namn använde man sig av under 2016 års Genèvesalong. Då handlade det om ett sportigt eldrivet koncept som hade som främsta uppgift att belysa framtida design, vilket antagligen är visionen även med nya E-Tense.

Av det lilla vi ser på filmklippet att döma har DS börjat om på ny kula med ”nya” E-Tense. Den tidigare lite Audi R8-lika profilen är borta och är ersatt av mer traditionella coupéformer med lång huv. Idén med en jättegrill och små strålkastare verkar dock finnas kvar. Baktill ser vi gigantiska baklampor och lite längre fram delade B-stolpar som skapar ett så kallat flytande tak – en välkänt designgrepp i dag.

Bokstaven ”E” antyder eldrift vilket också var fallet med konceptet från 2016….