Nya Ford Focus ST – eller är det RS?

CarPix

En ny generation Ford Focus innebär alltid väntandes tider – efter ST- och RS-versionerna. Nya Focus hade premiär förra veckan och uppvisade en kavalkad av nya linjer och tekniska förbättringar. Men inte ett ljud om prestandan. Vi förstår varför, för när ordet prestanda kombineras med namnet Focus i en och samma mening brukar det vanligtvis röra sig om två bokstavskombinationer som får det att vattnas i många munnar.

Vår spionfotograf lyckades i dag fotografera Ford Focus vid sidan om Nürburgrings berömda asfalt. Det handlar inte om någon standard-Focus, det ser vi tydligt när vi granskar detaljerna. Bromsarna ser grövre ut, frontens nederdel verkar vara något maffigare, dubbla separerade ändrör i baken och – framför allt – en betydligt större takvinge än vad standardbilen har.

Ford Focus ST/RS 2019/2020

Den maskerade bilen ser för mesig ut i fronten för att…