Sveriges Fordonsverkstäders Förening vill förhindra slarv vid bilreparationer

Tidigare i dag skrev vi om svenska bilverkstäders omfattande slarv vid reparationsarbeten. Trafikförsäkringsföreningens (TFF) senaste undersökning visar att slarvet är mindre än tidigare år, men ändå så pass stort att 34 procent av cirka 1 300 kontroller ledde till att reparationsarbetena fick anmärkningar. De värsta verkstäderna fick anmärkning på uppemot 70 procent av utförda arbeten.

Detta har fått Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF) att reagera och agera. Samma dag som Trafikförsäkringsföreningen publicerade sitt resultat meddelar SFVF att de inför en ny kvalitetsstandard i skadeverkstadsbranschen för att få rätsida på slarvet.

– Vad vi återigen ser är bristande kvalitet och även om resultatet är något bättre kan detta aldrig vara något som branschen kan vara nöjd med, säger Bo Ericsson, vd för SFVF.

Han menar att undersökningen bekräftar det låga…