Volkswagen ska bli mindre tyskt och få ny logotyp

Volkswagen satsar hårt på att förändra bilden som biltillverkaren som fuskade med miljontals dieselbilar världen över. Även om bensin- och dieseleran inte är över på något sätt ska de inom kort börja erbjuda elbilar i en sällan skådad storsatsning som omfattar hundratals miljarder kronor (inkluderar hela elektrifieringsstrategin, inte bara rena elbilar).

Den tyska biltillverkaren ser dock inte satsningen som något som kan genomföras på egen hand, till den hör andra förändringar som måste till. Vid en presskonferens i Berlin i går berättade Jochen Sengpiehl, marknadschef för Volkswagens personbilsdivision, att företagets filosofi och profil måste anpassas till verkligheten.

Enligt Reuters sa han att varumärket Volkswagen inte är i lika god form som tidigare år och att det har upplevts som för tyskt. Han menade att det inte enbart är dieselgate-skandalen som ligger bakom…