Hem Teknikens Värld Red Bull går över till Honda

Red Bull går över till Honda

Red Bull väljer Honda…

Red Bull kör med Honda-motor från 2019

Enligt flera mediarapporter är det nu klart att Red Bull väljer Honda som motorleverantör från 2019. Red Bull ska enligt rapporterna ha meddelat utomstående partners om sitt beslut under gårdagen men när bytet blir helt officiellt är inte klart men troligen innan helgens franska GP.

Att Red Bull bestämt sig för Honda har delvis med att man uppenbart är nöjda med den utveckling motorn haft i systerteamet Toro Rosso hittills i år men också att den uppdatering som togs fram till Kanadas GP visade sig vara det steg i rätt riktning man önskat se. Mot bakgrund av att Honda synbart går åt rätt håll och att Red Bull inte riktigt sett den utveckling man önskat hos Renault spelar det nog också in att teamet nu blir ett renodlat fabriksteam åt Honda. Allt fokus kan läggas på att Red Bull…