Hem Teknikens Värld Lewis Hamilton klart snabbast inför Frankrikes GP

Lewis Hamilton klart snabbast inför Frankrikes GP

Lewis Hamilton komfortabelt snabbast i Frankrike…

Lewis Hamilton var med stor marginal snabbast den första dagen på Paul Ricard

Första dagen av återkomsten för Frankrikes GP på Paul Ricard är färdigkörd och det det var en första dag med lite olika skepnad. Första träningen handlade väldigt mycket om att förarna fick köra in sig på denna, för de flesta, nya bana. Teamen behövde också samla in data för att få en bättre bild av hur bilarna ska ställas in optimalt. I det andra passet blev det mer konventionellt program för samtliga med först lite fininställning av bilen och sedan kvalsimulationer följt av racesimulationer.

Lewis Hamilton dominerade kvalsimulationerna med en mycket imponerande tid, hela 7 tiondelar före näst snabbaste förare som var Red Bulls Daniel Ricciardo. I stort sett hela det försprånget tog Hamilton i den svåra…