Hem Teknikens Värld Oklart varför Marcus Ericsson kraschade

Oklart varför Marcus Ericsson kraschade

Ingen tydlig förklaring till Ericssons krasch…

Precis pratat med Marcus Ericsson igen vid den mediabriefing teamet alltid har efter dagens slut. Fortfarande finns inget riktigt bra svar på varför han körde av in i kurva 11 i avslutningen av FP1 men han beskrev det själv som att någon drog i handbromsen, vinden låg också lite annorlunda mot tidigare varv men att det ska orsaka en krasch av detta slaget känns inte rimligt. Marcus berättade vidare att han gjorde något onormalt innan kraschen, farten var t ex något lägre än varvet innan och man kan inte heller på datan se att bromsningen var extrem på något sätt. Att det tog brand som det gjorde trodde teamet berodde på hur han träffade barriären och att något sprang läck som direkt tog eld. Lite störande är det såklart att inte få någon riktigt bra förklaring till det inträffade men…