Hem Teknikens Värld Nya VM-poäng till Marcus Ericsson

Nya VM-poäng till Marcus Ericsson

Sebastian Vettel ohotad vinnare i Belgien

Sebastian Vettel vann Belgiens GP

Sebastian Vettel kunde tämligen enkelt köra hem segern i Belgiens GP, hans tredje seger på Spa Francorchamps. Vettel, som startade tvåa, drog full nytta av slipstreamingen längs Kemmelrakan på första varvet och tog sig förbi Lewis Hamilton och kontrollerade därefter händelserna genom hela racet. Det kritiska läget var möjligen i samband med depåstoppen där Hamilton försökte sig på en ”undercut” men luckan fram till Vettel innan stoppet var för stor och när Ferrari tog in Vettel varvet efter och fick ut tysken framför fanns sedan ingen möjlighet för Hamilton att hota. Bakom tog sig Max Verstappen imponerande snabbt upp till tredje plats men fart för mer finns just nu inte i Red Bulls paket.

Starten av dagens race blev annars en stökig historia där ett antal förare…