Hem Teknikens Värld Marcus Ericsson i svår krasch på Monza

Marcus Ericsson i svår krasch på Monza

Svår krasch för Marcus Ericsson…

Marcus Ericsson kraschade svårt under andra tränings inför Italiens GP

Marcus Ericsson kraschade svårt under dagens andra träningspass inför Italiens GP. Det hela skedde tidigt i passet när Marcus Ericsson skulle börja sitt första flygande varv, på väg ner mot första kurvan efter att bilens DRS inte stängde under inbromsning i väldigt hög fart. Bilen styrde tvärt vänster in i barriären och voltade ett antal varv innan den stannade, dessbättre med en oskadd Marcus Ericsson som kunde kliva ur bilvraket för egen maskin.

På reprisbilderna syntes tydligt att vingen öppnade för mycket och gick förbi läget där kan stänga igen så fort föraren släpper gasen och börjar bromsa. Självklart en allvarlig incident som teamet får ta på sig helt och hållet och inget Marcus kan lastas för överhuvudtaget….