Hem Teknikens Värld Kimi Räikkönen snabbast i Formel 1 – någonsin

Kimi Räikkönen snabbast i Formel 1 – någonsin

Kimi Räikkönen snabbast i historien…

Kimi Räikkönen tog idag sin 18:e pole i karriären när han körde F1-historiens snabbaste varv på Monza

Kimi Räikkönen har nu kört det snabbaste varvet i Formel 1-historien när han idag tog pole position, hans 18:e i karriären, på Monza inför Italiens GP. Varvtiden som blev 1.19.119 är ca 4 tiondelar snabbare än det tidigare rekordet som innehades av Juan Pablo Montoya från 2004. Frågan är dock inte Kimi får tacka teamet och Sebastian Vettel för detta då vår analys ändå är att Ferrari körde Kimi bakom Vettel under båda försöken i Q3 för att om möjligt ta hela första startled. Farten från Vettel har hela helgen sett ut att vara tillräckligt för första startled medan Räikkönen varit aningen bakom både Sebastian men också Lewis Hamilton. Smart jobbat av Ferrari som därmed, om man går i…