Hem Teknikens Värld Formel 1 i Vietnamn bekräftat för 2020

Formel 1 i Vietnamn bekräftat för 2020

Vietnamn GP bekräftat för 2020

För en månad sen skrev vi här på bloggen att ett Grand Prix i Vietnams huvudstad Hanoi inte verkar vara långt borta, och det var det inte heller. Nu bekräftas Vietnamn GP för F1-kalendern 2020, närmare bestämt i april det år.

Vietnam GP blir fjärde stadsloppet tillsammans med Monaco, Singapore och Azerbajdzjan, och blir samtidigt fjärde loppet i Asien tillsammans med Kina, Japan och Singapore.

Vietnam GP 2020

Banan är framtagen tillsammans med Tilke som har skapat ett stadslopp på befintliga vägsträckor och på sträckor som är nya för ändamålet. Banan innehåller 22 kurvor och är 5 565 meter lång vilket kan jämföras med exempelvis Monacos 3 337 meter och Singapores 5 063 meter.

Vietnam GP 2020

Banan har hämtat inspiration från olika banor runt om i världen. Exempelvis är kurva ett och två baserade på öppningskurvorna på…