Hem Teknikens Värld Marcus Ericsson imponerade i kvalet

Marcus Ericsson imponerade i kvalet

Karriärens bästa kval för Ericsson i Brasilien…

Marcus Ericsson stod för en mycket stark insats i dagens kval till Brasiliens GP

Toppfighten i dagens kval till Brasiliens GP får ursäkta idag känns det mer intressant att fokusera på Marcus Ericssons prestation, speciellt som VM redan är avgjort. Kommer tillbaka till Hamilton och co om en stund.

Marcus Ericsson slog alltså idag till med karriärens bästa kval som sjunde snabbaste bil. Otroligt imponerande insats som jag inte riktigt trodde var möjlig innan kvalet drog igång. Det var genomgående mycket bra körning genom Q1, Q2 och Q3 där framförallt varvet i Q2 blev oerhört avgörande. Direkt på första försöket fick han till en väldigt konkurrenskraftig tid knappt före Charles Leclerc vilket i sin tur gjorde att han hade den marginal som Leclerc inte hade. Charles första tid i Q2 räckte bara…