Hem Teknikens Värld Dubbelt Mercedes i topp i årets första kval

Dubbelt Mercedes i topp i årets första kval

Lewis Hamilton tog 8:e historisk pole i Melbourne

En smakstart på säsongen för Mercedes i dagens kval

Det blev, på förhand lite överraskande, Mercedes och Lewis Hamilton som tog årets första pole position. Överraskande kanske en del tänker men faktum är att Mercedes själva varit tämligen pessimistiska inför denna premiärhelg basera på känslan under testerna. När det nu blev allvar visade det sig att den oron var obefogad, båda bilarna såg väldigt snabba ut och med närmaste bil bakom (Sebastian Vettel) hela 7 tiondelar långsammare så ska det närmast till ett mirakel för att man inte även ska vinna racet. 

Ferrari kom till Melbourne som favoriter men har hittills inte lyckats leva upp till detta favoritskap, Vettel är visserligen med i matchen från P3 men farten saknas. Att Charles Leclerc fick se sig slagen av Max Verstappen och Red Bull är…