Hem Teknikens Värld Valtteri Bottas dominerade och vann säsongspremiären

Valtteri Bottas dominerade och vann säsongspremiären

Valtteri Bottas ostoppbar i Melbourne..

Valtteri Bottas vann idag i övertygande stil Australiens GP

Premiären av årets mästerskap är avklarad och den får av mig klart godkänt i betyg. Det blev en dominant seger för Valtteri Bottas som enligt egen utsago gjorde sitt bästa race i karriären och det är bara att hålla med. Kanonstart och därefter full kontroll på händelserna och vilka varvtider han presterade, den snabbaste för en extra VM-poäng var ju helt galen på slitna däck men överlag helt överlägsen fart från Bottas idag.

Lewis Hamilton fick nöja sig med att bli tvåa utan chans på sin teamkollega idag, tvärtom fick han istället hålla uppsikt bakåt på en, på slutet, väldigt snabb Max Verstappen. Nu tror jag iofs att hamilotn inte var alltför orolig för Vertappen, såg ut som den extra marginalen fanns. Det handlade nog mer om…