Bilar 3 blir mer som originalet

Disney Pixars Bilar-filmer har blivit en mångmiljardindustri där filmerna dragit in flera miljarder i biljettintäkter och ännu mer i den efterföljande kringförsäljningen. Det är med andra ord inte så konstigt att Disney, som sedan 2006 äger Pixar, har bestämt sig för en uppföljare.

Även om Bilar 2 är den ekonomiska vinnaren över originalfilmen Bilar är det många som anser att den första filmen är den bättre av de två. Tvåan med sitt spiontema à la James Bond är inte riktigt lika folkkär och minnesvärd.

Just den aspekten är något som Disney och Pixar verkar ta fasta på. Entertainment Weekly fick nyligen en kort pratstund med Pixars vd och regissör John Lasseter som avslöjar att Bilar 3 blir mycket emotionell, lite mer som Bilar 1 där man som tittare involverar sig i Blixten McQueen på ett känslomässigt plan. Han avslöjar också att det blir nya karaktärer och lite härlig racing.

– Det är en verkligt speciell story, mycket känslobetonad och…