Fiat drar tillbaka sexistisk handbok


Fiat i Argentina har hamnat i blåsväder efter att det uppdagats att biltillverkaren skickar med en kontroversiell bilhandbok till alla nyblivna Fiat-ägare. Boken, som enligt Fiat var menad som en skämtsam etikettsmanual, beskriver män som alfahannar och kvinnor som co-drivers som bör sitta i baksätet om de har för kort kjol:

”Om en kvinnas kjol är för kort rekommenderar i att hon sitter i baksätet för att upprätthålla vår koncentration”. Kvinnor bör enligt boken även förpassas till baksätet ifall föraren tenderar att ha en ”kringvandrande hand”. Om kvinnan ändå ska sitta i främre passagerarsätet bör hon åtminstone ha snygga ben.

Vidare står det i manualen: ”Uppför dig som en gentleman. Om din partner, din flickvän eller ragget reser tillsammans med vänner, då blir du chaufför för alla. Inta rollen som alfahane och släpp av dem tryggt och lugnt vid deras hem.”

Fiat fick motta massiv kritik för handboken och har nu valt att dra tillbaka den. På sitt Twitterkonto skriver Fiat att handboken inte var menad att uppfattas som respektlös.
 
Diskutera: Vad tycker du om att Fiat gav ut handboken?

Läs mer hos Vi Bilägare