Förslag: Bara utsläppsfria bilar i Tyskland 2030


Tyskland har åtagit sig att minska koldioxidutsläppen med upp till 95 procent år 2050, men man ligger redan efter i tidsschemat. Därför föreslår ekonomiministern Rainer Baake nya regler som skulle innebära ett förbud mot att sälja bilar med förbränningsmotorer år 2030.

– Det har inte skett några minskningar i CO2-utsläpp alls sedan 1990 i transportsektorn. Vi har inga lösningar för lastbilsutsläpp men vi har en lösning för personbilar, säger Baake till Automotive News.

För att underlätta övergången till utsläppsfria bilar arbetar tyska myndigheter med att ta fram ekonomiska sporrar för köpare av eldrivna fordon. De som överväger hybridteknik ska också kunna få pengabidrag.

De styrande i Tyskland hoppas att åtgärderna ska öka antalet eldrivna bilar i landet från dagens 13 000 till en miljon lagom till år 2020.
 
Diskutera: Vad tycker du om förslaget att förbjuda försäljning av förbränningsmotorer?

Läs mer hos Vi Bilägare