Peugeot 3008 GT officiell – kraftfullare och sportigare

GT har en mer sportig exteriör jämfört med vanliga 3008, med 19-tumsdäck som standard tillsammans med tvåfärgade fälgar och svarta plastsjok runt skärmkanterna. Det går även att få hela bilen i två färger. Väljer man till ”Coupe Franche” så får man sin 3008 GT med svart bakände, medan främre delen av bilen är i en av tre andra färger, varav två nyanser av grått. GT kommer även med strålkastare helt i LED som standard.

På utsidan kan man, bortsett från GT-loggan på bakluckan, tydligast känna igen 3008 GT på de dubbla kromade avgasrören. På insidan är det desto tydligare. Längst ner på ratten står det ”GT” i krom, och på flera ställen i interiören lyser blått LED-ljus. Bland annat projiceras Peugeots logga på golvet. Dessutom innehåller interiören nya kopparfärgade sömmar.

Under motorhuven sitter en 2,0-liters BlueHDi-motor på 180 hästkrafter, den starkaste motorn som erbjuds till 3008, tillsammans med en sexväxlad automatlåda….