SFVF stöttar mekanikerprojekt under Midnattssolsrallytmek

En ständig målsättning för Sveriges Fordonsverkstäders Förening, SFVF, är att öka kvalitén på Sveriges fordonsutbildningar. Nu engagerar sig SFVF i ett mekanikerprojekt som innebär att ungdomar från fordonsutbildningar fått ansöka om vara med i ett rallyteam som tävlingsmekaniker under Midnattssolsrallyt. Detta kommer att ske under ledning av yrkeslärare Bengt Eriksson från Örebro.

Ungdomsteamet ska ansvara för all service under det fyra dagar långa Midnattssolsrallyt 29/6–2/7 i.

– Sveriges Fordonsverkstäder har tidigare tagit kommandot när det gäller lärarfortbildning och nu stöttar vi även elever som vill vidareutvecklas inom vår expansiva och tekniktäta bransch, säger Bo Ericsson vd för SFVF.

Sveriges Fordonsverkstäders Föreningen (SFVF) ska skapa framtida affärsförutsättningar för fordonsverkstäder, såväl fria som auktoriserade, mekaniska eller lack och skade, i en allt mer komplicerad teknisk omvärld.

Bildtext:

Chebon Fernberg Bärnwall, åk 2/3 Tullängsskolan Örebro, vid en Porsche 931 med startnummer 38 i Midnattssolsrallyt. Chebon kommer tillsammans med Magnus Ydrefalk att vara ungdomsmekanikerna.Source link