Rolls-Royce visar framtiden


Den virtuella chauffören och assistenten Eleanor, det vill säga det autonoma systemet, ska vara så avancerad att ”hon” kan ge passagerarna information om vad som väntar vid destinationen. Till exempel kan Eleanor via den stora skärmen ge nödvändig information om personen man är på väg att träffa eller annan information om resan eller resmålet. Naturligtvis kan man välja att se en film på skärmen i stället om man vill slappna av lite. 

Din nuvarande chaufför får alltså lämna sina uppgifter, Vision Next 100 har varken ratt eller pedaler. Dörrarna öppnar sig själva; dessutom så högt att du inte behöver genomlida den ovärdighet som det annars innebär att böja sig när man tar plats i en bil. Den silkesklädda soffan och avancerade fjädringen garanterar en ståndsmässig resa. Framtidens lyxbil är förstås utsläppsfri och där det annars hade suttit en V12 finns nu i stället gott om lastutrymme.

Diskutera: Vad tycker du om Rolls-Royce Vision Next 100?