Sommarens vägarbeten


Under sommaren är det inte bara högsäsong för semesterresor med husbilen eller husvagnen, utan också för vägarbeten. Trafikverket understryker att det är viktigt att visa hänsyn mot de som ser till att vägarna hålls i skick och hellre välja deras säkerhet än egen snabbhet förbi arbetsplatserna. Utrusta dig därför med lite extra tålamod när du väljer en väg där det utförs förbättringar.

Du kan hålla dig uppdaterad på Trafikverket.se ”Trafikinformation, väg” på startsidan. Där får du veta vilka arbeten som pågår eller ska starta inom fem dagar. Informationen uppdateras löpande. Här är en direktlänk till sidan där vägarbetena är länsuppdelade även om Trafikverket understryker att den länsvisa förteckningen inte redovisar allt som görs på vägarna i sommar, Trafikverket gör betydligt fler insatser för att förbättra landets infrastruktur men dessa arbeten påverkar inte trafiken på samma omfattande sätt.

I vår artikel finns Trafikverkets karta med de större planerade vägarbetena och som kommer att påverka trafikanterna i högre grad.

Denna artikel publicerades ursprungligen av Husbil & Husvagn.

Diskutera: Tänker du på vägarbeten när du planerar din bilsemester?