Framtidens buss är helt självkörande

Local Motors, det amerikanska företaget som är mest känt för att ha skapat de första 3D-printade bilarna, har presenterat sin senaste skapelse: Olli.

Olli beskrivs bäst som en liten buss som kan transportera upp till 12 personer samtidigt. Vad är då speciellt med den? Jo, att bilen är helt elektrisk och självkörande. Detta är möjligt tack vare att det sitter mer än 30 sensorer på olika ställen i bilen som analyserar trafikbilden. Det kommer dock alltid finnas en människa som arbetar med att övervaka vad bilen gör när den är i bruk.

Destinationen och var du stiger på Olli kan du bestämma själv, med hjälp av en mobilapp där du väljer var du vill bli upphämtad. Därefter kommer Olli till adressen du valt och hämtar upp dig. Utöver det finns det även förutbestämda hämtningsplatser där man kan vänta på att bli upphämtad.

Förutom att Olli transporterar dig dit du vill åka så kan du även hålla en konversation med bilen. Enligt Local Motors ska man…