Audi Q2 i WCT-overall blir SQ2

Den har ännu inte börjat säljas, än mindre börjat rulla på vägarna, men det hindrar inte Q2 – Audis nytillskott, tillika minsting, i Q-suvfamiljen – från att pumpa upp sig, kaxa till sig och bli en prestandabil. Vi har bildbevis som tydligt visar att Audi inte drar sig från att S-modifiera den 4,19 meter korta och högbyggda bilen. Vår spionfotograf har lyckats plåta SQ2 på Nürburgring och som vi ser är Audi inte speciellt intresserade av att dölja bilen. Den är nämligen helt omaskerad, så när som på emblemet på bakluckan som är täckt med silvertejp. Under denna kan man skönja ett ”parallellogramemblem” (typiskt för S- och framför allt RS-modeller) samt en beteckning med begynnelsebokstaven S.

Uppkäftigare front, större bromsar, kraftigare bakre stötfångare och – så klart – fyra puffror i rumpan är andra detaljer som avslöjar att detta inte är en vanlig Q2 med trecylindrig enlitersmaskin under huven. Vad som finns där i stället vet vi…