Bilmärket Saab finns inte längre!

Nevs, som för några år sedan köpte upp vad som fanns kvar av Saab Automobile i Trollhättan, har kommit på fötter igen och under nästa år är de redo för lansering av deras första produkt – en eldriven 9-3. Men något Saab-emblem kommer inte att pryda den utsläppsfria bilen.

I augusti 2014 meddelade försvars- och flygteknikkoncernen Saab AB, som äger rättigheterna till varumärket Saab, att Nevs, efter alla turer med bland annat ekonomiska problem, inte får använda varumärket på bilarna de avser tillverka. Saab AB har ännu inte lättat på sitt beslut.
Nu står det dock klart att Nevs har tagit beslutet att hela lämna namnet Saab bakom sig. I ett pressmeddelande i dag berättar de att elbilen de lanserar under 2017 kommer att marknadsföras och säljas under eget namn, det vill säga Nevs.

Nevs nya logotyp så som den ser ut när den pryder kommande elbilen baserad på 9-3. En viss Saab-likhet ändå (bortsett från själva namnet och bokstäverna).

– Med all…