Honda lanserar cykelhållare inuti bilen

I Frankfurt i höstas visade Honda upp sin rymliga kombi Civic Tourer som Active Life-koncept, en liten flirt till den allt mer cyklande befolkningen. I det 1 668 liter stora bagageutrymmet rymdes nämligen två cyklar, monterade på en form av cykelhållare.
Det är inte ofta show blir verklighet, men denna gång är det så – Honda presenterar nämligen nu den interiöra cykelhållaren som ett extratillbehör till Civic Tourer.

Cykelhållaren, som alltså rymmer två cyklar, består av en aluminiumskena som fästs i det undre lastgolvet. I denna skena är två stålkonstruktioner fästa där cyklarnas framgafflar i sin tur hakas fast. Framhjulen måste med andra ord demonteras. Andra änden av cykeln fästs med band som surras i bilens befintliga lastöglor.

Honda launches In-Car Bicycle Rack for Civic Tourer

Man är inte tvungen att frakta två cyklar samtidigt. Fraktar man bara en kan ena delen av baksätet användas samtidigt som man får plats för annan last i…