Volkswagen Tiguan – nu med Skoda-grill

Det är mycket Kodiaq nu, Skodas nya, större suv med plats för sju åkande. Trots att den inte är officiell är det fullt fokus åt det hållet, men vi får vi inte glömma bort dess mindre syskon Yeti som börjar bli till åren. En avlösare börjar kännas högst aktuell och det verkar vara just en sådan på gång. Vi har nämligen bilder på en mycket märklig bil som kör med testutrustning på släp. Som vi ser är det nya Volkswagen Tiguan med maskering fram- och baktill. Det som gör att bilen sticker ut är grillen – den tillhör inte Volkswagen, utan Skoda.

Eftersom vi redan har sett spionbilder på Kodiaq och därmed vet hur den ser ut så kan ju detta inte vara något annat än nya Yeti som mula, det vill säga med nya Yetis teknik under skalet men dolt av en kaross från en annan modell. Klassiskt tillvägagångssätt under en tidig testfas.
Men varför vill då Skoda skylta med att de är ute och testar nya Yeti? Förmodligen i ett rent marknadsföringssyfte. Det…