Ekblom byts ut i WTCC mot STCC-ledaren

– Jag känner mig hedrad över att få den här möjligheten och känslan är givetvis fantastisk, speciellt då jag varit del av det här programmet sedan vår utvecklingssäsong 2011 och arbetet med bilen till årets säsong, säger Robert Dahlgren.

Anledningen till bytet anger teamet vara en fortsättning i utvecklingsarbetet där Ekblom istället kommer att testa bilen mellan tävlingshelgerna medan Dahlgren kör återstående säsong i förberedelse inför 2017.

– Vårt huvudmål med WTCC-projektet i år är att förbereda oss inför 2017 med två bilar och tre förare. Del i den planen är att Robert byter med Fredrik och ansluter Thed för den delen av arbetet som görs under tävlingshelgerna. Vår plan med de tre förarna har levererat över förväntan hittills, med flera topp fem-placeringar så här tidigt i vår första säsong. Vi är säkra på att det fungerar och vi arbetar med nästa del i vår plan, säger Alexander Murdzevski Schedvin, Head of Motorsport på…