Ford Focus RS500 kommer – här är bildbeviset

Förra generationen Ford Focus RS räckte långt med sina 305 hästkrafter, men Ford ville bjuda på mer och släppte därför en vildare 350-hästarsversion kallad Focus RS500.
I dag är 350 hästkrafter vardagsmat, nya Focus RS har just den effektsiffran och dessutom med drivning på alla fyra. Den som vill ha mer effekt i samma storleksklass måste i dagsläget överge Ford och ta sikte på exempelvis Mercedes-AMG A 45 4Matic (381 hk) eller Audi RS3 (367 hk), men då måste man också lägga till 87 600 kronor för Mercan och 124 700 kronor för Audin.

Men snart kommer Ford att erbjuda ett alternativ för den som inte nöjer sig med 350 hästkrafter. Ford vill inte behöva låta kunderna flytta fokus till exempelvis nämnda Mercedes. Vi har nämligen färska spionbilder som avslöjar att Ford är på gång med en RS500-version av nya RS-generationen. Att det inte rör sig om en vanlig Focus RS syns klart och tydligt om vi synar huven. Denna har två luftuttag som…