Opus Bilprovning och Synsam ingår samarbeter1z8386ed8cepyll3efr

Opus Bilprovning och Synsam startar nu ett samarbete för att öka trafiksäkerheten. Hela tre av tio säger sig ha svårt att se vägskyltarna, men färre än hälften av de tillfrågade kontrollerar sin syn regelbundet. I och med samarbetet ingår numera en synundersökning när du besiktar bilen hos Opus Bilprovning.

Varje dag kommer tusentals förare kunna kontrollera sin syn på självinstruerande syntavlor, som finns uppsatta på Opus Bilprovnings 80 besiktningsstationer, för att se om det finns behov av ytterligare synundersökning hos optiker. De kunder som upplever att de behöver en utförlig synundersökning av specialist erbjuds en fullskalig synundersökning i valfri Synsambutik i Sverige.

– Bra syn hos bilförare är mycket viktigt för trafiksäkerheten på våra vägar. Genom samarbetet med Opus Bilprovning erbjuder Synsam nu både en möjlighet att enkelt testa sin synskärpa i samband med bilbesiktning samt också en komplett synundersökning i någon av Synsams butiker för dem som inte uppfyller kraven eller helt enkelt vill ha en kvalificerad undersökning. Vår förhoppning är att många utnyttjar denna möjlighet för att öka trafiksäkerheten för oss alla, säger Henrik Persson vd Synsam Sverige.

– Vi arbetar dagligen med att kontrollera att fordonen som kör på vägarna är trafiksäkra och det är minst lika viktigt att föraren kan framföra fordonet på ett trafiksäkert sätt. Genom samarbetet med Synsam kan vi ytterligare bidra till trafiksäkerheten och nollvisionen i Sverige, säger Tord Fornander, vice vd och Produktionschef på Opus Bilprovning.Source link