Hem Teknikens Värld Pirelli F1-däckleverantör i tre år till

Pirelli F1-däckleverantör i tre år till

Pirelli fortsätter som däckleverantör i tre år till

Visserligen en några dagar gammal nyhet men ändå värd att lyfta upp. Pirelli har alltså tecknat nytt, förlängt avtal med F1-organisationen om att fortsätta leverera däck i ytterligare tre år. Kontraktet sträcker sig till och med 2019.

Så här skriver Pirelli i sitt pressmeddelande:

Pirelli och FIA (FIA Formula One World Championship) förlänger sitt kontrakt med ytterligare tre år efter pågående säsongs slut. Det innebär att den italienska däcktillverkaren fortsätter att vara ensam leverantör av däck till Formel 1 fram till 2019.

Förlängningen av kontraktet förhandlades fram i samband med att FIA och Pirelli tillsammans med F1-teamen kom överens om viktiga ändringar gällande tekniska regler, vilket bland annat innebär att bilarna förses med bredare däck. De nya reglerna träder i…