Varning för växellådsras i Subaru-bilar!

Att växellådan totalhavererar är något man aldrig hoppas behöva uppleva som bilägare. Men det är precis vad som har börjat hända nästan nya Subaru-bilar. Vi har blivit kontaktade av flera läsare vars Subaru Outback med CVT-lådan Lineartronic har rasat och lämnat dem stående längs vägen.
– Det är ett mjukvarufel som gör att smörjningen inte fungerar som den ska. Då slirar kedjan och förstör rullarna. Till slut förstörs hela växellådan. Det verkar uppstå redan när bilarna har gått 200 till 2 000 mil. Vi har känt till felet i en, två månader och har 25 rapporterade fall. Vi befarar att det kommer att uppstå fler fall, säger Thomas Possling, informationschef Subaru Nordic.

Thomas Possling, informationschef på Subaru Nordic.

Subaru har i dagsläget ingen lösning på växellådsproblemet. Bilar med rasade växellådor blir stående på verkstad i väntan på växellådsbyte.
– Fabriken i Japan jobbar på att ta fram en ny mjukvara och vi tror att den…