Volvo ändrar uttalande efter Teknikens Världs artikel

Under onsdagsmorgonen presenterade Volvo S90 och V90 R-Design, nya sedanen och kombin i lite tuffare, sportigare utförande. Trots att det mest handlar om kosmetiska förändringar och förhöjd körglädje i form av vassare chassi så använde sig Volvo av termer som vanligtvis används i sammanhang där Ferrari, Lamborghini eller Koenigsegg nämns. Inte ens när det kommer till de Polestar-optimerade varianterna kan vi tala om extrem prestanda då det handlar om fem extra hästkrafter och sänkt 0-100-tid med en tiondels sekund.

Här är det ursprungliga uttalandet från Björn Annwall som är Senior Vice President Marketing Sales and Customer Service på Volvo Cars:

”R-Design tillför extrem prestanda till våra eleganta herrgårdsvagns- och sedanmodeller i 90-serien genom en vinnande kombination av sportigare och mer dynamiska köregenskaper och stylingdetaljer som tydligt signalerar att det här är bilar med hög prestanda.”

Vi tog fasta på formuleringen ”extrem…