Volvo avslöjar sportigare V90


Gillar du Volvos senaste modeller S/V90, men tycker att de kunde varit lite sportigare?

Då ska du kolla in nya R-Design-bilarna.

– R-Design tillför extrem prestanda till våra eleganta herrgårdsvagns- och sedanmodeller i 90-serien, säger Björn Annwall på Volvo.

LÄS OCKSÅ PLUS Ganska nya bilen – smartaste bilköpet

Tidigare i våras fick för första gången se bilen som ska ersätta trotjänaren V70 och när Aftonbladets Robert Collin fick provköra var han imponerad. Bilen både var och betedde sig elegant.

Men är man inne på en få lite ”tuffare” version finns det nu alternativet ”R-Design” som är inspirerat av Volvos banracingbilar.’

– R-Design tillför extrem prestanda till våra eleganta herrgårdsvagns- och sedanmodeller i 90-serien genom en vinnande kombination av sportigare och mer dynamiska köregenskaper och stylingdetaljer som tydligt signalerar att det här är bilar med hög prestanda, säger Björn Annwall, marknadschef på Volvo Cars.

Unika detaljer

För de som väljer att kryssa i detta får man en bil som har en annan grill, integrerade dimljus samt svarta trimdetaljer fram och bak. Därtill kan man välja mattsvarta femekrade fälgar.

Inuti erbjuds nu flera olika trimdetaljer, varav sportigare stolar och en ny ratt ska förstärka bilden av att R-Designbilen är mer körinriktad.

Volvo har inte avslöjat vad R-Designpaketet kommer att kosta, men på XC90 kostar det lika mycket som Inscription-nivån – vilket på S/V90 skulle innebära 40 000 kronor över Momentum.

LÄS OCKSÅ PLUS Bästa Kombin för lilla barnfamiljen

Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.