Provkörning av Suzuki Baleno Exclusive 1,0 Boostjet

Antingen var det så att gotlänningarna närde en speciell kärlek till förra generationen Suzuki Baleno, eller så var återförsäljaren extremt duglig. Hur ska man annars förklara att Baleno sålde bäst i Sverige just på Gotland av alla ställen. Därför är det kanske ingen slump att provkörningen av helt nya Baleno företas på Gotland. Här finns fortfarande ganska gott om rullande exemplar av gamla modellen som kom i mitten av 90-talet. En anledning är att det såldes många, en annan att bilar inte rostar här i samma omfattning som annorstädes.

Sista årsmodellen var 2002 och efter det lades namnet i träda. Nu har det återuppstått i helt ny skepnad och ­bygger på ny arkitektur som inte använts i någon annan Suzuki. Bottenplattan är helt ny och påstås vara extremt vridstyv och samtidigt lätt. Storleksmässigt landar Baleno i ett mellanting mellan polo- och golfklass. Fyra meters…