Provkörning av Volkswagen Passat Sportscombi 2,0 TSI 280 4Motion GTR

Bensindrivna TSI 280 GTR är den starkaste, dyraste och mest extrema version av Passat som Volkswagen erbjuder i dag. Den säljs bara med den sexväxlade DSG-växellådan liksom med R-Line-paket både interiört som exteriört. Den är alltid fyrhjulsdriven och den har DCC adaptivt chassi i standardutförande. Kort och gott en välutrustad pjäs som inte verkar sakna något – framförallt inte i det testade utförandet som är hyfsat extrautrustat dessutom.

Grundpriset har vi redan varit inne på, 436 000 kronor, och priset för den testade bilen ligger på 526 700 kronor med bland annat navigationssystem, panoramasoltak och en rad andra mer eller mindre intressanta utrustningsalternativ. Det är kort och gott riktigt mycket pengar, oavsett om det står Passat eller något annat på den. Men innan vi fortsätter djupare in i ämnet så ska vi backa ett par steg. Volkswagen Passat är en extremt populär…