Vätgasracerbilen är här

Att Porsche vann 24-timmarsloppet i Le Mans förra helgen, och även förra årets upplaga, med hybridbilen 919 ger en fingervisning om framtidens tävlingsbil. Nja, vänta tills du sett Green GT H2 Concept – en tävlingsbil med vätgasdrift.
Hur du till dem som ska besöka Goodwood Festival of Speed nu i helgen har du chansen att se bilen live. Tidigare i år har den dykt upp under Formel E-deltävlingen i Paris och under Le Mans-loppet i år körde den ett uppvisningsvarv med den gamle Formel 1-föraren Olivier Panis bakom ratten.

– Accelerationen är jämn och det tycks finnas obegränsat med kraft, berättar Panis. Prestandan är fullt jämförbar med dagens tävlingsbilar även om kraften kommer på ett helt nytt sätt, fortsätter han.

Bilen har två tankar vätgas på vardera 160 liter, två elmotorer på 200 kW som tillsammans ger 544 hästkrafter och ett vridmoment på nästan 4000 newtonmeter. Jo, du…