Högtryck för cabrioleterHar ökat med 70 procent i åra13828d051062f0f_org

Det råder högkonjunktur i Sverige. I varje fall om man tittar på cabrioletförsäljningen som av många ses som ett tecken på att ekonomin går på högvarv. Andelen nyregistrerade cabrioleter har nämligen ökat med 70 procent i år jämfört med samma period i fjol. Det visar färsk statistik från bilvärderingsföretaget KVD Bilpriser.
Hittills i år har totalt 1089 cabrioleter nyregistrerats vilket är en ökning med 70 procent jämfört med 2015. Populäraste modellen hittills i år är Mazda MX-5.

–          Nybilsförsäljningen har gått starkt de senaste åren men det var många år sedan vi såg så höga försäljningssiffror för cabrioleter som i år. Ändå har vi inte kommit in i juli och augusti som också är bra försäljningsmånader. Främsta orsakerna är den starka svenska ekonomin och det låga ränteläget. En annan faktor som kan påverka vissa är vädret som varit ovanligt cabvänligt i år, kommenterar Jonas Björkman, vd på KVD Bilpriser.

Populärast fabrikatet att köpa är Mazda följt av BMW, Volkswagen och Porsche.

Tillverkare
Antal nyregistrerade bilar
Mazda
306
BMW
184
Volkswagen
122
Porsche
120
Ford
94
Mini
81
Mercedes -Benz
57
Audi
55
Ferrari
13
Chevrolet
11Source link