Audi Q2 – tre snabba från provkörningen

Att Audi Q2 är liten, det har vi förstått. Men att den är så här liten…

Tjena Erik! Bland go(u)da ostar och fin choklad har du hittat en blå Audi Q2. Första intrycket?
– Detta är en liten suv, inte ens 4,2 meter lång. Alltså dryga decimetern kortare än A3 Sportback, men också med högre markfrigång. Byggs på VW-gruppens MQB-plattform som snart huserar allt från Audi TT till Volkswagen Passat och Skoda Superb, om än i lite olika skepnader.

Känns den som en A3 då?
– Som en A3 allroad skulle jag vilja hävda. Men som sagt, den är väldigt liten, klart mindre än Audi Q3 och BMW X1. Baksätet är ganska trångt, bagageutrymmet inte speciellt omfångsrikt även om det är större än i A3. Men med fällda baksäten blir A3 mer än 100 liter rymligare. Påminner om A3 när man sitter bakom ratten. Q2 bjuder på mer sportkänsla än alla övriga Q-modeller från…