Hem Vi Bilägare Kostnaderna ökar efter dieselgate

Kostnaderna ökar efter dieselgate

Efter förhandlingar med amerikanska åklagare och miljöorganisationer höjs nu kostnaderna för Volkswagen efter utsläppsskandalen. Samtidigt börjar krav på ersättning komma från andra håll.

Tidigare uppskattades det att Volkswagens dieselskandal skulle komma att kosta företaget cirka tio miljarder dollar (cirka 85 miljarder kronor) för återköp och ersättning till konsumenter och miljöfonder i USA. Nu säger källor till Reuters att den siffran har höjts till över 15 miljarder dollar (cirka 128 miljarder kronor). 

Samtidigt höjs det röster för att europeiska konsumenter ska få samma ersättning som de amerikanska.

–Volkswagen borde frivilligt betala europeiska bilägare ersättning som är jämförbar med vad de betalar amerikanska konsumenter, säger Elzbieta Bienkowska, ansvarig för industri och inre marknad i Europeiska kommissionen.

Förutom de här kostnaderna har också norska oljefonden nu lämnat in sin stämningsansökan mot Volkswagen på grund av avgasfusket. Fonden, som är Volkswagens största delägare utan plats i styrelsen, har redan tidigare kritiserat Volkswagens ledning och ingår nu i den stämning mot företaget som flera av de stora investerarna driver.

Diskutera: Hur kan Volkswagen återvinna kundernas förtroende?
 

Kommentarer

#3
2016-06-28 08:53

Hmm… pengar kommer inte gratis, -kommer VW höja sina priser, sänka produktionskostnader (kvalitet)?

Ingenting är lätt här i livet, men en sak är säker och det är att kunderna alltid står för fiolerna till syvende og sidst. Den som äger/köper en VW/Audi/Skoda/Seat/Scania/Man kan nog bereda sig på en mindre prisvärd bil, dyrare reservdelar, och en aning tommare plånbok.

#2
2016-06-28 08:39

Som svar på frågan: så tror jag inte att alla kunder bryr sig.

#1
2016-06-28 08:28

Jag gillar Vw-bilar men visst skall sånt här fusk få kosta dem dyra pengar, det är inte mer än rätt.

Logga in eller skaffa ett konto för att kommentera