Hem Vi Bilägare Ljustest: BMW X3, Land Rover Discovery Sport, Mercedes-Benz GLC (2016)

Ljustest: BMW X3, Land Rover Discovery Sport, Mercedes-Benz GLC (2016)

Land Rovers xenonljus hänger inte riktigt med konkurrenterna, men alla tre bilarna får bra betyg för halvljuset.

Vi Bilägare 2016/08 Biltest: MW X3, Land Rover Discovery, Mercedes-Benz

Digital fil som kan laddas i din dator, smartphone eller läsplatta, 11 sidor De utgör gräddan av marknadens medelstora suv-modeller och kostar därefter. Samtidigt har de fyrhjulsdrift som verkligen fungerar. Vilken når längst av BMW X3, Land Rover Discovery Sport och Mercedes-Benz GLC?   Så snart din betalning är godkännd får du filen för nedladdning på din skärm, du har tillgång till filen i 90 dagar genom ditt konto här på Motorvärlden. Du får även ett mail med ämnesraden ”Ladda ned din fil här” där du kan ladda ned din fil:

Både BMW och Mercedes-Benz har strålkastare med full LED-teknik. Land Rovers xenonljus klarar inte samma längd på helljuset som de två andra. Alla tre har däremot ett mycket bra halvljus med räckvidd väl över 100 meter och utmärkt bredd. Mercedes har högre bländningsrisk av mötande på halvljuset men också bättre belysning åt sidan än övriga.

BMW X3
Helljus, längd: 215 m.
Helljus, bredd: 28 m.
Helljus, betyg: 4/5

Halvljus,längd: 116 m .
Halvljus, bredd: 24 m.
Halvljus, betyg: 4/5

Land Rover Discovery
Helljus, längd: 157 m.
Helljus, bredd: 6 m.
Helljus, betyg: 2/5

Halvljus,längd: 110 m.
Halvljus, bredd: 27 m.
Halvljus, betyg: 4/5

Mercedes GLC
Helljus, längd: 190 m.
Helljus, bredd: 27 m.
Helljus, betyg: 3/5

Halvljus,längd: 113 m.
Halvljus, bredd: 28 m.
Halvljus, betyg: 4/5

Logga in eller skaffa ett konto för att kommentera