Nya Porsche Panamera officiell – bilder, fakta och film

Det har gått sju år sedan Porsche lanserade första generationens Panamera och det är nu dags för en ny att träda fram. Medan denna text skrivs pågår själva avtäckningen av bilen nere i Berlin där Teknikens Värld är på plats för att bevittna skådespelet och – framför allt – bilen. I kommande nummer av tidningen får du reda på allt om nya Panamera när Peter Klemensberger, vår utsände, beskriver den från topp till tå.

Porsche har tagit det lugnt med formerna. De kvarstår från den generation som snart är ett minne blott. Men detaljer, framför allt baktill, visar att det är en ny bil och inte den gamla. Bland annat är fronten lägre och omformad, strålkastarna och bakljusen nya där sistnämnda har fått en ljuslist som bland annat påminner om hur det ser ut på uppdaterade Boxster och Cayman som numera heter 718 Boxster och 718 Cayman.

”Med nya Panamera ville vi förfina, inte…